tisdag 24 juni 2014

Neverending card

Det har varit en lång bloggpaus här, men idag ska jag visa min senaste skapelse. När en nära vän fyllde 30 nyligen fick jag göra kortet från kompisgänget. Jag hade nyss hittat en bra tutorial på ett neverending card (den här!) och bestämde mig för att göra ett sånt. Det var MYCKET lättare än jag trodde, och framför allt mycket lättare än det färdiga resultatet ger sken av. Det är en kul vikning som ger många sidor att dekorera.

(For english, scroll to the bottom. But slowly, so you don't miss the pictures!)


Första sidan. Stämpeln är Gifty Gwen från Some Odd Girl och är färglagd med Promarkers. Texten på motsatta sidan är en personlig stämpel som jag beställt från Rox stamps. Texten är en födelsedagssång som är väldigt fin och som både jag och födelsedags"barnet" har en särskild relation till. De två textstämplarna längst ner kommer båda från Gummiapan.


När man öppnat kortet på mitten ser andra sidan ut så här. Båda tjejerna är från Some Odd Girl, Hey Kaylee till vänster och Thank you Mae till höger. Även här kommer stämplarna från Gummiapan (Grattis och önskar). Jag har stämplat övrigt med clearstampalfabeten, det stora kommer från Artemio och de mindre bokstäverna följde med en scraptidning. Jag älskar skrivmaskinsstilen på dem!

Den här sidan öppnar man genom att vika de båda blå rutorna uppåt och neråt.


När man vikt upp kommer man till den här sidan. SOG-flickorn syns fortfarande och mellan dem har jag satt utstansade bladrankor och pyttesmå stansade blommor. Det blev blommor på de små blå rutorna också, och alla blommor fick ljusblå halvpärlor i mitten.

Här viker man sidorna utåt åt höger och vänster igen, för att komma till sista sidan.


Sista uppslaget, här började inspirationen tryta och det här var det svåraste att dekorera. Men så kom jag på att vännen älskar fjärilar när hon pysslar, så jag plockade fram mina fjärilsdies. Sidorna fick text med alfabetsstickers från Basic Grey. Det är perfekta!

Sen viker man sidorna uppåt och neråt, och så kommer man tillbaka till första sidan igen! Det är som magi!


Här syns alla uppslag av kortet tillsammans. Det blev somrigt men sobert i blått, vitt och grått med lite gammelrosa som accentfärg. Alla papper kommer från Maja designs Vintage Spring Basic. Jag älskar det trämönstrade pappret!

Jag gjorde kortet 8x8" för att få plats med motivstämplarna, så det blev ett ganska stort kort. Det fick massvis med beröm på festen och alla var mycket fascinerade över det. Jag blev väldigt nöjd med det själv, och stolt och glad av allt beröm det fick. Det är extra roligt att pyssla när det blir så uppskattat.

This is my first ever Neverending card! I found a great and very simple tutorial on YouTube and it's really very easy! But it looks very advanced, and it was a lot of fun. I made it 8x8", so it's rather big.

The three colored stamps are all Some Odd Girl. The first one is Gifty Gwen and the other two are Hey Kaylee and Thank you Mae. They are all colored with Promarkers. The lovely papers are from swedish Maja design Vintage Spring Basics. I really like the blue, white and grey color combo I came up with. It's elegant and still feels like summer.

4 kommentarer:

 1. Jättefint! Har aldrig gjort denna typ av kort men får kanske prova.
  Ha en trevlig sommar!
  kram Inger

  SvaraRadera
 2. You so ROCKED this!! Thank you for joining us at Some Odd Girl for June's Linky Party!

  SvaraRadera
 3. This is sooo cool! Thank you for joining us at Some Odd Girl for June's Linky Party!

  SvaraRadera
 4. WOW Helen - detta är superfint!!!

  SvaraRadera