tisdag 4 november 2014

Blöjtårta

Ett par goda vänner till mig har nyss fått en liten pojke. Jag har sett stora, flotta blöjtårtor på nätet och tänkte att jag skulle försöka mig på ett göra en till dem. Det blev en liten och söt tårta av minsta storlekens blöjor.


Två våningar blev det av ett paket blöjor och färgerna blev havsgrönt och lite lila. Jag hade en förpackning stora tårtpapper från TGR i en låda, och hade sån tur att tårtan passade precis på dem! Jag klippte till en bit tjock kartong för att ha något stabilt som grund.

I de flesta beskrivningar jag hittade på nätet så tycker de att man ska sätta gummiband runt de hoprullade blöjorna. Jag var rädd att det skulle bli för hårt och att blöjorna skulle bli missformade av det, så jag satte ljus turkos washitape runt dem istället. Jag märkte att tejpen inte alls ville fästa på blöjorna, så jag fick dra den hela varvet runt så att den fäste på sig själv istället. Och det är ju jättebra att den inte fäster på blöjorna, då blir de inte förstörda när man tar bort den!


På toppen av tårtan satte jag ett litet runt stafflikort. Stämpeln är en gratis digistämpel som jag hittat HÄR och jag har färglagt med Promarkers. Textstämpeln är från PaperMaze och jag har satt dit tre små blommor också. Kortet har jag fäst på toppen genom att sätta en remsa cardstock på undersidan och sen sticka ner den i de hoprullade blöjorna. Då sitter den säkert där den ska, och inget lim eller tejp riskerar att förstöra blöjorna.


På sidorna har jag satt lite mer dekorationer. Här en skylt med en stämpel från K-design och lite lila halvpärlor. Den sitter på en bit av ett vanligt grillspett av trä som jag försiktigt stuckit ner i en av de hoprullade blöjorna.På andra sidan sitter den här söta lilla bebisen är Little Loves från Some Odd Girl, även den färglagd med Promarkers och fastsatt på en bit grillspett och nedstucken i en blöja.

På baksidan av de undre lagret finns två presenter, en liten tröja och en dregglis. De har jag rullat ihop så att de fick samma höjd som blöjorna och ställt som en del av tårtlagret. Innan jag överlämnade tårtan slog jag in den i cellofan och knöt en rosett av samma band som till tårtan. Allting ser mycket proffsigare ut när det är insvept i cellofan!


Good friends of mine had a little baby boy recently and I made them a diaper cake. I secured the rolled up diapers with washitape and even managed to hide a few little gifts in the cake. The easel card on top has a free digi stamp that I found HERE and the baby stamp on the side of the cake is Little Loves from Some Odd Girl. Both are colored with Promarkers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar