lördag 7 april 2012

Scraplagrets CC - Utmaning 9

Jag köpte på mig ett tävlingskit för LO också, och här är mitt bidrag till den utmaningen. Det gällde att använda något av varje sorts material, samt att använda medföljande färger (en glimmer mist och en stämpeldyna) på så många sätt man kunde komma på. Dekorera med färg var tanken! I kitet fanns vit cardstock och tre ark kraft resist, ett par vita blommor, två nyckelcharms, spetsband och en bunt vita canvasfjärilar.

Jag har mistat cardstocken med fjärilarna som masker. Det runda pappret är också mistat, samt infärgat lite i kanterna med stämpeldynan. Spetsbandet är också färgat med dynan som var ljust turkos, den ser nästan vit ut ibland. Jag har använt alla tre kraftpapprena, från den ena klippte jag cirkeln med kompassrosen, ur ett annat rev jag de textmönstrade bitarna och från det tredje klippte jag ut fjärilarna. Allra sist, när allt var monterat, skvätte jag droppar med misten.


Här ser man maskningen med fjärilarna bättre. Fjärilarna färgade jag sen in med stämpeldynan, några längs kanterna och några i mitten, sen fick de massor av mist på sig. De är fastsatta lite bredvid sina vita "skuggor".


De två blommorna har också fått mist, den ena lite grann och den andra betydligt mer. Jag plockade bort mitten på båda och ersatte med pärlbrads. Den ljusa blomman hade en ful brun skrovlig grej i mitten, och i mitten på den mörka satt den lilla knoppen som sitter bredvid. Knoppen har fått lite mist, och färg från dynan på kanterna.


Fjärilarna är utklippta från ett av kraftarken och har fått lite mist de med, i ett försök att få det blanka mönstret att framträda lite tydligare. Det gick sådär, misten var lite för ljus för att synas så mycket på kraften. Men de skimrar fint, och det var lätt att forma dem när de var lite fuktiga.

3 kommentarer:

 1. Men hjälp så snyggt med fjärilarna som mask först och sedan placerade i närheten igen!!
  Här fanns många fina detaljer att titta på!
  Tack för ditt fina bidrag!

  SvaraRadera
 2. Så mycket otroligt fint du gjort till Scraplagrets CC!!! Och tack för din kommentar i min blogg och som svar på din fråga så använder jag mig av ProMarker pennor när jag färglägger. :)

  Ha en toppen söndag!

  SvaraRadera
 3. Jättevackert med fjärilarna som följs åt tillsammans med det gröna, och den utklippta globen. Helt enkelt underbar :) Tack för bidraget!

  SvaraRadera