måndag 29 december 2014

Julkort med julkrubbe-die

Eftersom jag vet att en del av de som står på min julkortslista kikar in här så har jag väntat till efter jul att visa de jag knåpat ihop i år. Idag får ni se tre varianter av samma kort. Jag köpte en fantastiskt vacker die från Cottage Cutz (köpt från Moa Pyssel) som jag använt till alla korten.


Här testade jag att göra ett helt vitt kort. Jag använde en embossfolder med stjärnor och monterade allting med 3D-kuddar för att få lite djup och liv i det enfärgade.


Ytterligare ett kort med embossing, fast den här gången har jag värmeembossat. Jag stämplade texten och stjärnorna med en watermark-dyna och embossade med genomskinligt embosspulver. Sedan har jag gjort en distressruta med färgen Stormy Sky. Mitt första försök med resist-teknik och jag blev nöjd med resultatet, men jag hade gärna haft en mörkare blå färg.


Och så sist den varianten som jag blev mest nöjd med, och därmed "massproducerade" (dvs gjorde fem st av). Den stansade jukkrubbescenen, mörkblått cardstock och shabby white frantage embosspulver. Det blev en fin effekt av embosspulvret på det mörka pappret, det kan likna både stjärnor och snö. En banner med hälsningen och ett par små blingstjärnor. God jul-stämpeln är en favorit från Gummiapan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar