torsdag 30 augusti 2012

Brudpar

Min kollegas äldsta son gifter sig i helgen, och eftersom hon också är lite pysslig av sig så ska hon göra ett eget kort. De ska få presentkort i bröllopsgåva, och det vill hon sätta inne i ett fint kort. Men eftersom de blivande makarna båda är hårdrockare, svarthåriga och inte precis nåt traditionellt brudpar så hittade hon inget alls som passade. Färdiga kort att köpa var alldeles för gulliga, ljusa och nästan alla brudpar var blonda! När hon försökte googla fram inspiration till att göra eget så hittade hon mest bara samma sak: gulliga Magnolia-stämplar, pastellfärger och massa rosor och snirklar. Inte alls rätt stil.

Vi pratade om det här på jobbet igår och jag mindes att jag sett det här otroligt vackra, och lite rockigare och mörkare, kortet. Kollegan blev stormförtjust och jag erbjöd mig att färglägga motivet till henne, så att hon kunde ha det på sitt kort. Så här blev det:


Det är färglagt med Promarkers och det tog ett par timmar att få till, mesta tiden gick åt till hennes hår. Det är inte lätt att färglägga svart hår, men jag blir bättre och bättre på det. Det här är mitt andra försök på det här motivet...

Det var inte heller helt lätt att få variation på motivet, eftersom det skulle vara i svart och vitt och jag inte har så många gråa pennor. Jag har använt Cool grey 1-5, Black och Blender till hennes hår, samma fast utan blendern till hans. Till hennes klänning har jag använt Warm Grey 1 och 2. Och sen har jag inte fler grå, så för att få lite mera variation så har jag jobbat med att lägga andra färger under det grå på hans kostym. På rocken har jag Cornflower och sen har jag målat med Cool grey 5-3. På byxorna målade jag med Sandstone och sen samma grå som på rocken. Det gjorde ingen gigantisk skillnad, men det blev ändå lite olika toner på det.

Edit: Idag kom det ett MMS med bild på det färdiga kortet. Så här blev det:

5 kommentarer:

 1. Helt otrolig färgläggning!! Det är verkligen svårt medsvart hår. kul att du hitta inspiration och underbart att jag fick se din skapelse. nu e ja bara så nyfiken på det färdiga projektet :-)

  SvaraRadera
 2. Det brudparet är så snyggt! Jag kan tänka mig att det tog både tid och ord av olika kvalité ;)

  Var hittar man stämpeln?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så många ord, faktiskt... men lite ont i handen efter ett tag.
   Stämpeln är en digi från Tiddly Ink och jag tycker den är fantastiskt vacker!

   Radera
 3. kortet blev vackert och stilrent! paret kommer med stor säkerhet bli mycket nöjda!

  SvaraRadera
 4. men va duktig du är.... impad!

  SvaraRadera