tisdag 23 juli 2013

Minialbum

Duktiga Ingba har både på ScrappTorget och i sin egen blogg visat ett fantastiskt fint minialbum som hon gjort efter en blog class hos BoBunny. Jag blev både imponerad och inspirerad och efter att ha titta på videoklippen ett par gånger knåpade jag ihop ett jag med.

Liksom Ingba har jag använt en annan pappersserie än den som används i filmerna, men med lite planering och lite småändringar så var det inga problem alls. Jag har använt BoBunnys Mama-Razzi2. Mitt album ska få innehålla bilder från vår Skottlandsresa som vi nyss kom hem från.


Framsidan på albumet har jag valt att hålla helt slät. Den har inga dekorationer alls, förutom bokstavsstickersen längst upp. Med ett så vackert papper behövs inget annat, tycker jag, och dessutom är det lättare att hantera och att ha i en bokhylla om utsidan är slät.


Så här ser första uppslaget ut. På pärmens insida finns en ficka i nederkanten som är fäst med 3Dkuddar för att kunna stoppa flera foton eller lite tjockare saker i den. Första "sidan" består av två fickor med tags i. På dem kommer det att hamna foton eller journaling.


Andra uppslaget. Här syns baksidan på fickorna där det finns plats att sätta små foton. På andra sidan har jag ändrat lite jämfört med BoBunnys album. De hade tre långa vimplar på den här sidan, men jag har valt att ha två fotomattor istället.


Här närmar vi oss mitten av albumet och på vänstra sidan har jag en stor fotomatta och lite remsor från ett av pappren och jag vet precis vilket foto som ska få sitta här! Den högra sidan är ett helt vanligt c6-kuvet som jag klistrat igen och skurit av kortsidan på. Ett journalingkort får lagom plats inuti, och där finns plats för både foto och text.


Nästa uppslag med baksidan på kuvertet. Här sitter ett annat journalingkort (den idén stal jag från Ingba!) där jag tänker att två minifoton ska få rymmas i filmremsan. På högra sidan sitter den stora dekorationen längst upp bara fast i ovankant, så att man kan stoppa in fotot under den. Får se om det blir ett stort foto här, eller flera små.


Då vänder vi på bladet och vad hittar vi väl där? Jo, näst sista uppslaget. Två polaroidramar fick bli fotomattor på högra sidan och på vänstra sidan är det åter två fickor med tags i. Här är tagsen likadana, utskurna ur mönsterpapper och dekorerade med en filmremsa (stickersbård) längst ner.


Baksidan av tagsen var mera mönstrade, så de fick varsin ruta att sätta foto i. Baksidan på fickorna har jag valt att lämna tomma. Bakre pärmens insida är precis likadan som framsidans, med en ficka som har gott om plats.Baksidan har samma papper som framsidan, men en bit med mindre mönster på. Den är helt slät den med.


Så här ser bindningen ut. Ett dragspelsvikt papper som man fäster sidorna och pärmarna på, och sen band som håller ihop allting. I blog classen hade de fler och smalare band, men eftersom mina var ganska breda fick det bli färre.

Det var ett väldigt roligt album att göra, och inte särskilt svårt. När jag hade tittat på filmerna och antecknat lite, och planerat vilka papper jag skulle ha till vad, så tog det runt 5 timmar från början tills allt var klart. Jag kommer nog att knåpa ihop flera!

Vill du också göra ett så finns filmerna här:
Vecka 1: Dragspelsbindningen och pärmarna
Vecka 2: Sidorna och fickorna
Vecka 3: Dekorera inne i albumet
Vecka 4: Binda ihop albumet och dekorera pärmen

2 kommentarer:

  1. Vad snyggt det blev. Helt rätt papper till minialbumet. Kul att fylla det med foton och text.
    kram

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte göra ett minialbum till far på hans racerbilsäventyr. Jag får nog börja kolla efter en bra pappersserie...
    Jag får ju lön snart och det är en stund till jul. :)

    SvaraRadera