tisdag 5 mars 2013

Make everyday magic

Mitt favoritstämpelmärke, Some Odd Girl, släppte nya clearstamps för ett litet tag sedan. Den ena söta lilla féen, Fairy Magic, har fått komma och bo hos mig. Under helgens scrappträff i Karlstad fick hon hamna på ett kort.


Kortet är en tolkning av en skiss som var en av utmaningarna under helgen. Jag vann inte, men jag blev väldigt nöjd med det. Mönsterpappret är från Maja Design, Ska vi ta en fika? och inhandlades på mässan i helgen. Har ju kommit på att jag gillar att färglägga med lila, men att jag hade väldigt lite lila papper att använda. Nu har jag rått bot på det.

Fairy Magic är färglagd med Promarkers, och jag blev riktigt nöjd med henne:
Hud - Cinnamon, Tan, Dusky Pink och Blush. Pastel Pink till kinder och mun.
Hår - Umber, Caramel, Sandstone, Satin. Caramel och Sandstone även till ögonen.
Klänning - Slate, Lilac, Lavender
Blommor - Amethyst, Lilac, Lavender
Skor - Bright green, Leafy green
Vingar - Cool grey 1-3, Blender, glitterpenna
Skugga - Warm grey 1 och 2


Jag ville få håret och vingarna att se ut som om vingarna var halvt genomskinliga och därför målade jag först hela håret, även där det syns genom vingarna. Sen färglade jag de bakre vingarna först och sedan de främre. På det viset var det lätt att få "rätt" genomskinlighet på vingarna. Hårfärgen lyser igenom det grå, och där vingarna är dubbla är de mörkare, eftersom jag målat dubbelt där. (Det syns bäst på den övre bilden, på den nedre ville jag fånga hur mycket vingarna skimrar av glitterpennan.)

Det följer med en textstämpel i kitet, och eftersom det är en clearstamp så kan man böja den så att den kan följa cirkeln. För att få vingarna att sticka ut så klippte jag längs dem först så att jag kunde lägga min die rätt och sen pilla upp vingarna över den och därmed stansa ut min lilla fé utan att kapa hennes vingar.

This card is made with the adorable Fairy Magic from Some Odd Girl, she is colored with Pro Markers and a glitter pen. I'm entering this card in this weeks challenge at I love Promarkers - Anything but square and at Passions for Promarkers - One for the ladies.

7 kommentarer:

 1. Wonderful image shape and colouring. Thank you for joining us at I♥Promarkers good luck Ginny x

  SvaraRadera
 2. Vackert kort med vacker färgläggning!

  SvaraRadera
 3. Ett jättefint kort. Jag röstade faktiskt på dig! Hoppas du får en trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. so gorgeous and pretty.i love the sweet image and your card shape and details are stunning.
  thanks so much for joining us this week at PFP :D

  xx coops xx

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt kort! Gillar din "lösning" med vingarna och håret :)

  SvaraRadera
 6. Great card, love the image too, thanks for joining us at I ♥ ProMarkers.
  xx

  SvaraRadera
 7. What a gorgeous card. I love the image and your colouring is perfect. Thanks so much for joining us at PFP this week. Hugs, Denise x

  SvaraRadera